Modules

Het EventHands-programma bestaat uit drie modules van elk vier maanden die je afzonderlijk of achter elkaar kunt volgen:

  1. Evenementenpraktijkschool
    Van mei tot en met augustus ga je in de praktijk aan de slag bij producenten en toeleveranciers op verschillende soorten evenementen. Zo doe je werkervaring op, ontmoet je andere festivalprofessionals en maak je kennis met potentiële werkgevers.
  2. Festivalcollege
    Van september tot en met december krijg je workshops over festivalproductie en eventmanagement van professionals. Deze kennis komt goed van pas bij de productie en uitvoering van je eigen evenement.
  3. Crewacademie
    Van januari tot en met april volg je acht trainingen ‘samenwerken en festivalproductie’ zodat je zelfstandig aan de slag kunt op evenementen. Ook kun je aanvullende certificaten behalen die goed van pas komen tijdens het werk, zoals BHV, Sociale Hygiëne en Heftruck. Bovendien zet je met andere trainees een evenement op voor een van onze samenwerkingspartners, zoals Het Danspaleis, De Voedselbank, Vluchtelingenwerk of Streetcornerwork/Volksbond.

Wekelijks programma
Op onze locatie in de Cliffordstudio (vlakbij het Westerpark in Amsterdam West) komen we samen op de volgende dagen:

Woensdag  18.00u – 21.30u Groepsavond Regulier (Statushouders kunnen deelnemen zodra taalniveau toereikend is)
Donderdag  15.00u – 17.00u  Inloop t.b.v. persoonlijke vragen en het werken aan persoonlijke leerdoelen/ arbeidstoeleidingsprogramma (afhankelijk van het niveau van de deelnemer)
18.00u – 21.00u Groepsavond Statushouders

projecten

Maatschappelijke Diensttijd

lees verder

Encore Festival

lees verder

Mysteryland

lees verder

Bevrijdingsfestival

lees verder